Ienāc vai autorizējies ar

Ienākt
Reģistrējies | Esi aizmirsis paroli?
img

Hennessy kokteiļi

  • Vēlies piedalīties Hennessy kokteiļu pagatavošanā un degustēšanā bez maksas? Reģistrējies womstar.lv portālā un piesakies!
  • Mēs meklējam 30 vēstnešu komandas, kam patīk gatavot un baudīt kokteiļus draugu kompānijā un dalīties ar saviem iespaidiem sociālajos tīklos.

 

Lai pieteiktos Hennessy kokteiļu degustēšanai, Tev tikai:

1. Jāreģistrējas vēstnešu vietnē www.womstar.lv un jāaizpilda anketa (ja esi jau reģistrējies, jāautorizējas ar savu e-pastu un paroli);

2. Jāpiesakās Hennessy kokteiļu degustēšanas projektam.

3. Visi, kas būs pieteikušies, saņems e-pastu ar tālākajām instrukcijām - Tev būs jāaizpilda īss testiņš par Hennessy un kopā ar 2 draugiem savos sociālajos kontos jānopublicē kāds interesants fakts par Hennessy.

Mēs izvēlēsimies 30 interesantākās un atraktīvākās vēstnešu komandas, kas saņems Hennessy degustēšanas komplektu, kurā ietilps visas Hennessy kokteiļu pagatavošanai un degustēšanai nepieciešamās sastāvdaļas.

Kas ir konjaks?

Pēc starptautiskās vienošanās par konjaku drīkst saukt tikai Francijas Konjaka apgabalā, kura robežas ir stingri noteiktas kopš 1909. gada, iegūtu vīnu destilātu pārstrādes produktu. Arī citos Francijas apgabalos ražotu vīnu destilātu nedēvē par konjaku, bet dod citu apzīmējumu, piemēram, Armanjaks, Brendijs.

Ļoti liela nozīme konjaka garšas un aromāta nianšu atšķirībās ir tā īpašajam iegūšanas veidam. Konjaks tiek iegūts, gadiem ilgi koka mucās izturot dažāda vecuma konjaka spirtus (Eaux – de –vie). Tos iegūst, no vīnogām raudzējot vīnu, izmantojot ogas ar visu mizu un sēklām. Pēc destilēšanas procesa tiek iegūts caurspīdīgs šķidrums – konjaka spirts, kas vizuāli atgādina ūdeni. Tas tiek iepildīts koka mucās, kur tas iegūst garšu, aromātu un krāsu – tur tas glabājas no 2 līdz pat 100 gadiem. Ekskluzīvāko konjaku izgatavošanā tiek izmantoti pat 100 dažāda vecuma konjaka spirti.

Kas ir Hennessy?

Hennessy konjaka namu Rišārs Henesijs (Richard Hennessy) dibināja 1765. gadā.

Hennessy ir pasaulē iecienītākais un pārdotākais konjaks, kas nu jau ir kļuvis par statusa simbolu. Hennessy konjaka nams piedāvā divu gadsimtu garumā izkoptu konjaka radīšanas talanta pilnību.

Nama galvenais kupažēšanas meistars jau septītajā paudzē ir Jans Fijū (Yann Fillioux). Viņa ģimene no paaudzes paaudzē ir nodevusi Hennessy konjaku radīšanas noslēpumus, kas ir palīdzējis saglabāt šo dzērienu nemainīgi augsto kvalitāti.

Hennessy konjaku klāstā ietilpst  Hennessy Very Special, Hennessy V.S.O.P, Hennessy X.O, Hennessy Paradis, Hennessy Paradis Imperial un Hennessy Richard. To unikalitāti galvenokārt nosaka sastāvā ietilpostošo konjaka spirtu skaits, kas svārstās no vismaz 40 līdz pat 100, un daži no tiem koka mucās izturēti teju 200 gadus.

Starp citu – unikālo X.O konjaku, kas lepojas ar līdz pat 30 gadus izturētu 100 dažāda vecuma konjaka spirtu klātbūtni, radījis Moriss  Henesijs 1870. gadā. Tas ir pirmais X.O kategorijas konjaks pasaulē.

Kas ir Hennessy Very Special?

Hennessy Very Special ir spilgts apliecinājums Hennessy nama divus gadsimtus senajai konjaka radīšanas tradīcijai. Tā aromātā jūtamas augļu un ozolkoka notis, savukārt garšas nianses atklāj grauzdētas mandeles un liegu atgādinājumu par svaigām vīnogām.

Hennessy Very Special ir sajūtama 200 gadu garumā izkoptā konjaka radīšanas talanta pilnība, meistarīgi apvienojot 40 konjaku spirtus, kuri ar rūpību tiek izvēlēti no visprestižākajiem vīnogu reģioniem Konjakā, vietā, kur Rišārs Henesijs pirms 200 gadiem dibināja savu ražotni.

Hennessy Very Special tiek pasniegts kā aperatīvs, to var baudīt ar ledu, kā arī īpašos kokteiļos.

Konjaks kokteiļos. Ieskats vēsturē.

Konjaka jaukšana kokteiļos aizsākās jau 19.gadsimtā, kad tas bija pirmais un visvairāk eksportētais stiprā alkohola dzēriens. ASV konjaks bija viena no tā laika modernāko un pieprasītāko kokteiļu sastāvdaļām, jo džentelmeņi no smalkajām aprindām pieprasīja kvalitatīvus dzērienus.

19. gadsimta beigās konjaka ražotājus piemeklēja liela «sērga» - vīnogu laukus bija apsēdušas laputis, nodarot tiem milzīgus postījumus. Tas, savukārt, negatīvi atsaucās uz vīnogu ražu – konjaka ražotāji vairs nespēja nodrošināt pieprasījumu.

Tā rezultātā citi vietējie ASV alkoholiskie dzērieni un Skotu viskijs piedzīvoja savu uzplaukumu, aizstājot pirmsākumos populārus konjaka kokteiļus ar citiem alkoholiskajiem dzērieniem. Piem., Margarita sākotnēji tika saukta par Sidecar, un tas tika gatavots no konjaka. Vai Mohito, kas sākotnēji tika saukts par Mint Julep un gatavots, izmantojot konjaku.

Konjaks kokteiļos. Mūsdienas.

20. gadsimta 90. gadi tiek uzskatīti par konjaka kokteiļu atdzimšanas laiku atsevišķās rietumu valstīs. Latvijā līdz šim ir bijis ļoti ierasts baudīt Hennessy konjaku tikai tīrā veidā. Tāpēc pie mums tas vēl ir salīdzinoši jauns konjaka baudīšanas veids, bet pasaulē konjaka un citu dzērienu garšu miksēšana iegūst aizvien lielāku popularitāti.

Vairāk informācijas par konjaku un Hennessy meklējiet hennessy.com, facebook.com/HennessyLatvia un citos interneta resursos.

 



PIESAKI SAVU ZĪMOLU

Piesaki projektam savu zīmolu, preci vai pakalpojumu.

INSTAGRAM